Cuina

Taller de Torrons – Nadal Viu a Pòrtol

Ruta FangTapa amb tren cada dijous!

La ruta FangTapa ara cada dijous amb tren! Entre les 20h i fins a la mitja nit el tren passarà pels restaurants: Restaurante Pizzería Sant Marçal, Local Nº2, Can Carrió, Cafè Nou, s’Amagat, Bon Jorn, Cas Tord, Cafè des Cine … Continua llegint

Llagosta Termidor

Enviat per: Ricardo Beleño. LLAGOSTA Termidor …. INGREDIENTS: – 1 llagosta viva (es pot utilitzar un llamàntol) NOTA : “llamántol” Bogavante en castellá, en mallorquí es diu “grimaldo”, mantega, farina, Chalottes (si no, serveix ceba i una mica d’all ), … Continua llegint

Maridatge de formatge i vi

Si us agrada la gastronomia i voleu passar un capvespre diferent aquesta proposta us interessarà: Activitat: Showcooking de com poder cuinar i combinar diferents formatges amb els vins més adequats. Impartit per una xef i l’enòloga Debora Torres. Dia i … Continua llegint

Menús maridatge

Vos feim arribar aquest cartell que conté informació per a poder degustar diferents tipus de sopars maridatge. De la unió d’una xef i una enòloga sorgeix una increïble proposta per gaudir dels sentits de la mà de saborosos plats i … Continua llegint

Tomàtiga empotada per Sant Jaume

Aquests dies que envolten Sant Jaume moltes famílies portolanes i d’arreu de Mallorca es dediquen a empotar tomàtiga i així poder conservar-la per molt de temps. De Empotar tomàtiga Pels qui no ho han fet mai i es volen engrescar … Continua llegint

NOU LLIBRE DE PERE ESCAFÍ

El nostre amic i col·laborador ha vist publicat aquest recull de temes de la mar. Pròximament es farà la seva presentació.

Coca bamba

COCA BAMBA

Verdura ecològica

Llet d’ametlla

Ha arribat Nadal i també la llet d’ametlla tan característica en aquestes dates a Pòrtol. Des d’ahir i fins avui es pot anar a fer la llet com sempre a la cotxeria de Cas Tord a la Plaça de l’Església … Continua llegint

Macarrons amb tomàtiga i carxofes

Ingredients: Macarrons, tomàtiga, lletuga, carxofes, tonyina, herbes aromàtiques, oli i sal.-Bulliu els macarrons amb un poc d’oli i sal.-Apart feis una salsa de tomàtiga amb la tonyina i mesclau-hi els macarrons.-Feis netes les carxofes i bulliu-les, després buidau-lis el cor.-El … Continua llegint

Costelletes de xot amb ensalada

Ingredients: costelles de xot, lletuga, galeta picada, tomàtiga, tàperes, oli i sal.-Salau les costelles i posau-hi pebrebò.-Després les passau per ou i galeta picada.-Encalentiu la pella amb oli.-Quan sigui calent anau posant les costelles.-Apart feis una ensalada amb lletuga, tomàtiga, … Continua llegint

Olives trencades

(Abans de trencar les olives posau-vos un bon davantal ja que el seu suc taca molt.) Ingredients: olives verdes, fulles de llimonera, pebres de cirereta, fonoll, aigua i sal. – Trencau un poc les olives, passau-les per aigua i, seguidament, … Continua llegint

EP-21 Gelat de bomba per a l’església

Un dels èxits d’aquestes festes. I també hi podeu trobar la recepta… …Per accedir-hi, clica aquí

TRUITA DE PRIMAVERA AMB TONYINA

Ingredients per quatre persones: sis ous, mig quilo de faves tendres, quatre carxofes, un manat de sofrit, quatre alls tendres, dos potets de tonyina, oli i sal. -Pelau les carxofes i posau-les amb aigua i llimona fetes trossets per que … Continua llegint

PILOTES AMB SALSA I PÈSOLS

Ingredients: carn capolada, un ou, sobrassada, pa banyat, farina, salsa de tomàtiga, cebes, alls, pinyons, juevert, llorer, oli, sal. – Dins un bol posau la carn, la ceba picadeta, l’ou, el juevert capolat, pa banyat, pinyons, trossets de sobrassada i … Continua llegint

DÀTILS AMB SOBRASSADA

Ingredients: mig quilo de dàtils confitats, sobrassada, bessons d’ametla. – Obriu els dàtils i llevau-lis els pinyols. – Els ompliu de sobrassada i un bessó – Componeu-ho dins una safata per anar al forn. – Ho tendreu dins el forn … Continua llegint