Gerreria Pere Coll

Gerreria Pere Coll

Pere va començar jugant amb el fang a casa dels seus veïns de Sa Penya, els seus pares no es dedicaven a aquest ofici però a ell li va atreure.

I des dels dotze anys, em conta…

que va començar modelant el fang per a passar les seves estones lliures. Apartir dels quinze anys va decidir deixar els esudis i entrar a treballar en Sa Penya on durant vint anys va aprendre l’ofici amb Mestre Isidre Amengual, convertint es aixi en professional de l’ofici.

Ara ja fa tretze anys que va obrir la seva pròpia olleria ” Gerreria Pere Coll” On treballa al costat de Maria la seva dona. Actualment presideix la “Associació de ollers” que es va formar fa alguns anys, ens comenta la importància que té formar aquesta associació per a poder tractar i comentar els problemes relacionats amb l’ofici del fang. Sobre com veu el futur de la ceràmica? ho veu malament, sobretot perquè no hi ha continuïtat, creu que seria bona idea que els joves que no volen seguir estudiant puguin aprendre l’ofici dintre de la olleria, és la manera que ell va aprendre.

En la Gerreria pots trobar des de cossiols de tot tamany, lamparas de sostre, Aplics, fins a greixoneras i olles. També peces de gerreria que s’usaven antigament com una fresera, cunillera, regadora.
 
Ha treballat amb Miguel Barceló en l’obra “Pas Doble”, performance que representa el procés de creació d’una obra pictòrica i amb la qual ha viatjat a Paris i Nova york, això demostra el seu caractar obert a experiències noves. En aquesta obra Pere fa unes peces grans al torn perquè despres Miguel Barceló pugui ficar el cap en el fang. 
Trobereu sa gerreria en es Cami de cals ollers de Portol
Comparteix!
  Aquesta entrada ha esta publicada en Terra del fang. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

  3 respostes a Gerreria Pere Coll

  1. pitxacome diu:

   oh un medi amb censura ola soy amigo de perecol

  2. Pep Magrana "de LLoret" diu:

   Bon dia , queria desir como se hase para que las greixoneras no se romnpan cuando se hasen al fuego , se que hay truco pero el otro dia hasia un bolllit de osos y se va fotre por bajo y desde entonses se sale el brou por abajo.
   Grasias

  3. Tomeu diu:

   Hola como va jove! tienes que mesclar es fango amb seïm de porc! i la mescal se hase cuando esta la luna a punt de rebentar!

   espero que te sirBA

  Els comentaris estan tancats.